Az ózon körülményektől függően 1000-3000x erősebb fertőtlenítő hatású szer,mint  a klór.


A készülék a levegőben lévő két atomos oxigén molekulát szétüti és összekapcsolja három atomos oxigén molekulává,ez az ózon. Ez egy elég instabil molekula, ami hamar szétesik és így lesz belőle újból két atomos oxigén molekula és egy oxigén atom. Ez az oxigén atom,úgynevezett naszcensz oxigén lép reakcióba a szerves anyagokkal, kezdve a legkönnyebben oxidálható anyagokkal, mint például a baktériumok,vírusok gombák. Ez a folyamat igen rövid életű, így nincs elég ideje kárt tenni a nehezebben oxidálható anyagokban, mint például a bútorzat.
Higiéniai kezelés

Ez a kezelés alkalmas általános fertőtlenítési célokra, ilyenkor mind a helyiség, mind a helyiségben lévő tárgyak sterilizálódnak (bútorzat, klíma,stb.). Ez a kezelés bő másfél órát vesz igénybe. A kezelés után a helyiség azonnal használatba vehető. A kezelés során elpusztulnak a vírusok, baktériumok, gombák, allergének.
  • Az ózonos kezelést követően egy uszodára, vagy nyári záporra emlékeztető illat marad.
  • A helyiségekből semmit nem kell kivinni, kivétel ezüst tárgy, növények, kisállat és egyéb élőlények.
  • A kezelés ideje alatt a helyiségben tartózkodni szigorúan tilos!
Teljes penésztelenítés

Ez egy kombinált eljárás, ahol a vegyszeres penészirtást kiegészítjük az ózonos spórairtással. Először eltávolítjuk a falakról, mennyezetről, padozatról, szükség esetén a bútorzatról a szemmel látható penészt az arra alkalmas vegyszerekkel, majd a helyiséget technológiailag, vagy direkt módon kiszárítjuk és átszellőztetjük. A száradást követően ózonnal kezeljük a helyiséget, hasonló módon, mint a szagtalanításnál. Erre azért van szükség, mert a vegyszer csak a szemmel látható penészgombát pusztítja el a kezelt területen, az ózon pedig a szemmel nem látható megtapadt, illetve lebegő spórákat is. Így lesz teljes a penészirtás. Tudni kell, ha a helyiségben látható penész van, akkor már lebegő spóra is van a helyiségben, ami megtapad minden felületen. 
Járművek higiéniai kezelése

Itt a teljes utastér és klímarendszer sterilizálódik. A kezelés ideje nagyjából 45 perc. Alkalmazható utas illetve rakterek kezelésére egyaránt. A kezelést követően a jármű azonnal használatba vehető.